Blog

Fra vindueskarm til “dørkarm”

I efteråret blev vi inviteret forbi Nana på Amager, som har udsigt til et stort smukt lindetræ ude foran sit vindue.
Hun ønskede at udnytte sin vindueskarm bedre, så glæden ved udsigten kunne blive optimeret.
Nana bor, som mange andre i København, sammen med roommates, og dét gør, at der skal tænkes lidt kreativt, for at skabe plads til det meste i et enkelt rum, da de ellers deler resten af lejligheden.

Fra vindueskarm til ”dørkarm”

Vi fandt i fællesskab frem til, at hun skulle have sig et bedre siddeplads, med mere komfort og plads, og valget landede på at upcycle med en gammel fyldningsdør, vi havde fundet i en åben trælast på en nærgenbrugsstation i København.

Montering af den genbrugte dør.

Efter opmåling blev døren skåret til og monteret med ekstra hyldeknægte, let skjulte bag radiatoren. For at mætte den nye farve helt, gav vi den et par omgange hvid med høj glans, så området er rengøringsvenligt.
Nana vil få sin mor til at hjælpe med at sy en pude, som passer til siddepladsen, så komforten bliver i top.

Her kan nydes en varm kop kakao og en rolig stund med syn til det store smukke træ. Den nye zone kan også benyttes som arbejdsplads, og er et ekstra bord til Nanas behov, om det er at spille på keyboard eller lave studieopgaver.

Udsigten til lindetræet skal nydes i fuld flor, når der er blevet hygget op med madras og puder. Vinduesrammen fungerer godt som afsætning til kakaokoppen

Natbord og opbevaring

Ved siden af sengen manglede der ligeledes lidt mere opbevaringsplads. Vi kombinerede hyldeplads med natbord og monterede to gamle brædder, vi forinden opsætning havde slebet og olieret, så de fik bløde kanter og strålede af nyt liv.

Her er en lille ny plads opstået, til opbevaring af småting i kurve og små kasser, og en opladerstation til telefon og andet elektronisk udstyr.

Spafølelse i badeværelset

De 3 kvindelige beboere trængte til at få spafølelsen derhjemme, med få ændringer, og Multigenbrug gik i tænkeboks.

Over vasken monterede vi en lakeret (godt i vådrum!) hylde til favoritprodukterne, med plads til spejl og små detaljer som æteriske olier, et stearinlys og hvad der ellers hører sig til en spa-aften.

Huller efter møl og andet gennem tidens løb har fået lov at blive, og stå frem, så alderen er tydelig.

I vindueskarnappen har vi monteret en lakeret bænk, til fuldstændigt at kunne afkoble, og endda siddende. Den passer lige til en afslappet krop eller som afsætning til produkter, mens de bader.

Brædderne har vi fundet helt rå rundt omkring i KBH, når gamle lejligheder bliver renoveret. De har været fulde af gammelt puds, søm og skruer, og bundet ind i rustent ståltråd. Efter grundig slibning, lakering og nus tjener de nu som siddeplads og hylde i et velkommende sparum.

En lille ændring som giver eftertanke til personlig indretning, efter behov. De 3 beboere har endda talt om at anskaffe sig et fold-ud-badekar!

Stor forandring for få penge

Med 4 brædder og en gammel dør, har Nana og hendes samboer nu fået fine upgrades i hjemmet, til afslapning og selvforkælelse. Vi er glade for at kunne hjælpe og synes det er blevet så fint og personligt!

Søger du en lille ændring i boligindretningen, og mangler du hjælp til sparring eller materialer? Så er du mere end velkommen til at kontakte os på mail: [email protected], telefon: 31100102, eller komme forbi til en snak i vores multistudie i Nordhavn efter aftale. 

Vi glæder os til at høre fra dig.

Kontakt os for en snak om indretning, små byggeprojekter, afhentning af genbrug, hjælp til sortering eller andet.

Vil du se flere indretningsprojekter, som vi har været med indover, og hvad vi ellers foretager os med alt det genbrug? Læs mere her: http://185.121.172.229/blog/
eller følg os på Instagram, hvor vi opdaterer løbende med både genbrugsvarer og projekter.

De bedste hilsner

Multigenbrug

Posted in Ikke-kategoriseret

Et år runder af / 2020 – 2021

Året har været specielt for alle, og vi er ingen undtagelse.
Trods forhindringer har vi holdt fanen højt og er kommet gennem med skindet på næsen.
Vi har lært en hulens masse og vi har udviklet os og virksomheden, og bliver ved at tage den nysgerrige brille på. Det er kun os selv som sætter begrænsningerne for, hvad der kan lade sig gøre indenfor genbrug. Et uendeligt inspirerende univers, når man må sætte alt sammen med dét der er.

Posted in Ikke-kategoriseret
Logo på siden af bilen

Hvordan skabes et godt logo?

Multigenbrugs logo er opbygget kun af cirkler. Motivet er en tucan og fuglen har personlig betydning for os, og har fulgt os længe.
Manden som har skabt hjemmesiden til Multigenbrug.dk hedder Mikkel Rask og er en dygtig grafiker. Han har fingrene skruet rigtigt på, når det gælder alt indenfor grafisk design, opbygning af hjemmesider, sikkerhed på nettet og har over 15års erfaring med grafisk produktion, med fokus på online kommunikation og ‘social media content’.

Multigenbrugs logo, en farvestrålende tucan skabt af cirkler

Den grafiske designer bag

Vi gav Mikkel frie tøjler til at kreere et logo til os, da han kender os godt. Han var med på idéen om en tucan og ved at vi elsker farver, så der var ingen tvivl – knald på farveladen!
På hjemmesiden mikkelrask.dk kan du læse mere om de forskellige projekter han har været involveret i og web-sikkerhed, som er en af hans forcer.

Logo med tekst

Graffitikunstneren bag logoet på bilen

I vores netværk af kreative mennesker findes en anden rigtig dygtig kunster; Mix-Madsen. Han har mange år bag sig som graffitikunstner og da vi kom til at tale om logo på bilen, slog vi til!

Dolly med logo på siden

Mix-Madsen har ikke blot erfaring med malerdåser og graffititag. Han tilbyder undervisning og har tidligere udgivet både fotobøger og film om street art, graffitikunst, og udtryk, med indhold fra det der rører sig i gadelivet.

by Mix-Madsen

Hvor kan læse mere?

Søger du selv nogle flere farver i din hverdag, og leger du med tanken om at invitere flere med på idéen, så kunne det måske være én af d’herrer.

Læs mere om grafisk design og open source tekologier på raske.xyz, hvis du søger en dygtig grafiker og web-mand til en eventuel hjemmeside du har på tegnebrættet.
Du kan også besøge ham på instagram og twitter.

Søger du en hands-on kunstner indenfor udsmykning af vægge, lærred eller dit køretøj, kan du besøge Mix-Madsens hjemmeside, hvor der er også er tilmelding til workshops og udstillinger. På hans Instagram findes et flot galleri af tidligere kunstværker og projekter.

Tak for farver

Vi er så glade for at vores VW Transporter nu flasher en stor, farverig tucan, og at der findes så seje kreative mennesker omkring os.
I kommer ikke til at være i tvivl, ude på vejene, når Dolly kommer kørende! 🙂

Vil du læse mere fra vores dagligdag fuld af genbrug? Klik på bloggen her.

Vil du se hvad Dolly bringer hjem af gode genbrugelige sager, så tag et kig forbi webshoppen

Tak for jeres hjælp, gode herrer!

Posted in Ikke-kategoriseret

I kirkens kælder

Tæt på Sankt Hans Torv ligger Sankt Johannes kirke. I kælderen under det store, gamle kirkerum, har mange glade gemmere samlet en masse gode sager. Det er fra kirkerådene blevet besluttet at der skal organisering i tingene, og et blandet hold blev tilkaldt.
Kirketjenere, sognepræsten, 1 kirkeværge, 2 flyttemænd og Multigenbrug samarbejdede omkring at få tømt kælderen, sorteret alle effekter, afmonteret nogle reoler som stod i vejen, fejet og samlet de ting som skulle gemmes, i de ryddede rum.

Posted in Ikke-kategoriseret

Lidt ord fra ugen og Gratis Ting i weekenden

Hos Multigenbrug er der faktisk ikke nogle uger, som er helt ens. Vi har selvfølgelig vores webshop med genbrugsvarer, som ugentlig opdateres, og en masse genbrug mellem hænderne hver dag, men opgaverne vi kommer ud på er altid nye og vi elsker diversiteten!

Nyt samarbejde

For et par uger siden fik vi en telefonopringning af kirkeværgen i Simeon-Sankt Johannes Sogn, på Nørrebro. De har taget hul på den helt store oprydning af kælderrummene, og havde brug for hjælp til lidt forskellige opgaver; afhentning af skrot, afhentning af genbrug og montering af reoler i kælderen. Det er jo lige præcis sådan noget Multigenbrug laver til hverdag, så vi sagde selvfølgelig ja til opgaverne.

I går var vi i Simeons kirke på Sjællandsgade på Nørrebro til monteringsopgaven.
Vi er glade for at indgå samarbejde med kirkerne og de virkelig imødekommende teams bag. Derfor skriver en blog om hele oplevelsen, for sig. Følg med under “Dagligdagen” løbende.

Gratis ting #sidstpåmåneden

I vores fag med genbrug, får vi samlet en hel masse sager i løbet af en måned. Vi sorterer alt som kommer ind af porten. Noget skal vaskes og tages billeder af i vores hjemmebyggede fotostudio og lægges op som varer på vores webshop. Andet bliver kørt til andre genbrugsforretninger, så vi er sikre på at det bliver genbrugt, og så er der en hel masse genbrugsting, som vi giver væk til jer – ganske gratis.

Vi åbner dørene i Nordhavn i 3 dage #sidstpåmåneden og inviterer alle jer, til at komme forbi på visit og tage hvad I kan bruge.
Det er altid meget forskelligt hvad vi har på bordene, da genbrugsuniverset byder mange forskellige fund. For det meste kan vi love, at der er porcelæn og glas, nips og ting til boligindretningen, men kom selv forbi og tag et kig.

Når arrangementet er overstået, pakker vi hvad der er tilbage på bordene og kører til nærgenbrugsstationerne i København, hvor andre kan tage hvad de kan bruge, i åbningstiden. OBS: Tjek gerne google inden I drager mod en byttecentral, da åbningstiderne varierer.

“Hvornår er næste gratisarrangement?”

Vi planlægger altid gratisarrangementet til at ligge i slutningen af en måned, men dato og tidspunkt varierer, så du kan altid holde øje på vores Facebookside. Det er dér vi inviterer til begivenheden “Gratis ting #sidstpåmåneden”.

Næste arrangement er allerede i denne weekend, og åbningstiderne er således:
Søndag d. 30/8-20 kl. 13-16
Mandag d. 31/8-20 kl. 14-16
Tirsdag d. 1/9-20 kl. 14-16

Læs mere på Facebook her: Gratis ting #sidstpåmåneden

Der er gratis parkering, og smuk natur herude i Nordhavn, så en gåtur i området efter et besøg hos Multigenbrug, kan klart anbefales.

Vi glæder os til at møde jer!

Posted in Ikke-kategoriseret

Frisører med holdning!

I Sølvgade, KBH K, ligger Ravn København. Et frisørkollektiv med et budskab: de er kvinder, de er stærke og de tager stilling. Til miljøet i forhold til de produkter de bruger, deres strømforbrug som kommer fra vind-energi, og til deres udtryk og indretning i den forretning de deler.

Grønne planter matcher den grønne bagvæg i salonens forreste rum og er noget af det første vi møder, når vi træder ind af døren.

Selfmade

Salonen er bygget op af indehaver Anne Ravn. Hun har, med hjælp fra sit netværk, kastet sig ud i gør-det-selv projekter og hendes vision er virkelig kommet frem i indretningen. I butikken hænger skønne grønne planter og giver liv og ro på samme tid. Kakkelbordene er diy og de grønne vægge giver farverigt modspil, til de stramme hvide liner. Det er et dejligt rum at træde ind i.

Et spejl i det forreste rum bliver taget ned og genanvendt i det andet lokale. Anne er selv ret ferm på fingrene, og kaster sig tit ud i nye håndværksmæssige projekter. Frisørstolene er samlet af Anne og hun har selv fundet skallen brugt. Stellet med pumpe er købt hos Multigenbrug.dk

Nye tider kræver ny tankegang

I en forretning som denne, i en tid med distance, besluttede Anne sig for, at rykke lidt rundt på stationerne, for at efterkomme Corona retningslinjerne. Samtidig øjnede hun muligheden for at udvide frisørkollektivet med to nye stationer i det bagerste lokale.

Der måles, bores og skrues ophæng op til de genanvendte spejle. Frida Kahlo kigger med fra væggen og giver stærk personlighed, sammen med andre farverige plakater i forretningen.

Multigenbrug på besøg

Multigenbrug har løbende været med på sidelinjen. Vi har været behjælpelige med at finde vaskemaskine og tørretumbler, brugt naturligvis, og da det kan være en udfordring at love holdbarhedsdatoen, når man handler med genbrug, gav vi Anne en ekstra afhentning af en ny genbrugsvaskemaskine, hvis nu den skulle stå af. Hvilket den gjorde. Og det går ikke, i en hverdag fuld af håndklæder.

På vores besøg gav vi et nap med at hænge spejle op, i butikkens andet lokale. Spejlet er som sagt genanvendt fra det forreste rum, og Anne, Malue og Marianna gør meget for at tænke miljøvenligt.

Miljøvenlige tiltag

De 3 frisører har gjort sig mange tanker om hvordan de kan minimere deres belastning på kloden, indenfor deres fag og har derfor taget flere tiltag:

Produkterne de bruger er fra Kevin Murphy. Disse er ikke testet på dyr, de er fri for sulphater og emballagen er lavet af opsamlet plastik fra havet.

Strømmen de benytter sig af er produceret af vind-energi, og for at mindske deres vandforbrug med op til 60%, har de udskiftet brusehovedet på kundevasken.

For at efterkomme Corona retningslinierne, men stadig tænke på miljøet, har de valgt at bruge bionedbrydelige kapper & kopper.

Du kan nemlig til din aftale få serveret lækre drikkevarer, som friskbrygget stempelkaffe, en kold øl eller hyldeblomstsaft – drikkevarerne varierer efter sæson.

En glad indehaver nyder selfiespejlet.

Besøg og book

Vi nød et par timer i godt selskab med søde kreative mennesker, som alle er selfmade.

Vil du vide mere, kan du besøge hjemmesiden og booke tid online, følge deres Facebookside eller du kan besøge de 3 frisørers Instagram ved at trykke på navnet:

Ravn København er helt klart et besøg værd!

Posted in Ikke-kategoriseret

Købsdisk og kræmmer med stort K

I dette genbrugselskende ø-rige bliver vi ved at støde på gode byt og handler, hvor det ikke altid er pengene forrest. I dette tilfælde gav vi Dorit en mulighed for, at kigge på vores hjemmeside, om der var noget hun kunne tænke sig i byt for sin købsdisk.
Hun valgte en stor flot porcelænsskål fra Knabstrup og den tog vi under armen og kørte nordpå søndag morgen.

Morgentur til Gilleleje

I Gilleleje havde Dorit sin gamle købsdisk til at stå, som hende og hendes mand havde indkøbt for over 40 år siden. De købte den i sin tid af en købmand, og dengang var den malet grøn. Siden har parret selv afsyret møblet og det har været benyttet godt i deres families sommerhus.
Nu var pladsen blevet trang og nye midler måtte til – det er her vi kommer ind i billedet.

Efter en rundvisning omkring det 100år gamle træhus i Gilleleje, nogle gode snakke og pakning af bilen, drog vi retur gennem naturlandskabet mod vores studio i Nordhavn.

Slib, vask, tørring

Op på bukke med møblet, så vi kan komme godt omkring det.

Disken trængte til en sæbebehandling og for at komme skjolderne til livs, gav vi først hele molevitten en omgang med sandpapir korn 150, og en runde med korn 180. Afslutningsvis fik disk og skuffer en vask med brun sæbe og god tørring i solen. Dette gav os muligheden for at komme hele møblet rundt og udover et par gamle søm som skulle slåes i igen, var møblet faktisk i rigtig god stand.

Simpelt værktøj til reparation af købsdisken

Inden skufferne kom retur på sin plads, gned vi stearin på træet alle de steder hvor de kunne finde på at binde. Træet kan at rejse sig under vask så vent til det er helt tørt. Stearinen får skufferne til at glide lige så fint, og giver dermed større brug af møblet. Der er ikke noget så irriterende, som en skuffe der binder – man går simpelthen udenom at få dens indhold brugt.

OBS: vær opmærksom på dit tempo ved dette step – der kan sidde mange usete splinter i krogene, og har du ikke fingrene på plads, kan du ende med en noget så ond splint under neglen.

Vi taler af erfaring.

Heldigvis er vi et multirum og i vores gemmer er alverdens redskaber, så frem med pincetten med lup på, et lille varmt sæbebad og vupti – ude var splinten og arbejdet kunne fortsættes.

Pincet med lup til fjernelse af splinter

Disken passede lige præcis dét sted vi havde tænkt den skulle stå. Skufferne er blevet fyldt op med tusser, sygrej, sakse og ting til papirklip. Den fungerer ligeledes som vores pakkestation, og rummer bobleplast, kuverter pap og lignende – alt det vi skal bruge for at sende genbrug afsted til jer, så det ikke går i stykker.

Vi er vanvittigt glade for vores nye møbel i Multirummet. Det rummer de fleste af vores forskellige krea-sager, det er et flot møbel og nu kan vi endelig kalde os ægte kræmmere.

Købsdisken er nu på plads med fyldte skuffer. Ahh… Hvor det rummer mange sager!

Tak Dorit!

Posted in Ikke-kategoriseret

Personlig og farverig indretning med genbrug.

Det der er så personligt ved indretning er, at du selv vælger hvilke farver der gør dig glad, og at du kan gå i lige den retning som passer til dig. Vi har besøgt et fuldstændig fantastisk farverigt hjem, som er indrettet primært med genbrugssager.

Montering af hylde og spejle på et badeværelse der er fuld af personlighed. Her er hængt mange spejle op, for at give et anderledes udtryk. Spejlene og hylden er indkøbt hos Multigenbrug

Et univers af farver møder os, når vi træder ind af døren i dette skønne hjem. Her er virkelig personligt og fuld af de ting, som gør beboerne i huset glade og åbner for deres kreativitet. De er begge kunstnere og lever af at sætte farver på tilværelsen. Her får du et lille kig og forhåbentlig en masse inspiration, til hvad du selv kan kaste dig ud i, hjemme hos dig selv.

I stuen, som parret har valgt at male lilla, hænger kunst, planter, spejle og væglamper i messing side om side og giver hinanden god kontrast. Lamperne, puden, A clockwork Orange-billedet og det lille spejl er fra Multigenbrug

Badeværelset i huset trængte til at blive piftet op, så valget af farve på væggen landede på “hot pink”. Det ser super sejt ud sammen med de gyldne messingspejle og den organiske hylde til håndklæder og diverse.

Tak for besøget og inspirationen. Det er fantastisk at se hvad genbrug kan gøre, og især her i dette hjem, hvor farverig genbrug går igen og igen.

Posted in Ikke-kategoriseret

En rigtig Multi-dag

Vi havde fået til opgave at afhente genbrug på naboadressen, da den gode ejer af Scheel og Andersen dukkede op og spurgte interesseret ind til, hvad vi lavede. Da vi fortalte ham om vores multiunivers fuld af genbrug, inviterede han på en rundvisning i sine nedlukkede gemakker og spurgte, om der var noget vi kunne tænke os at købe.

Vi samlede os en bunke gode sager og kræmmede det bedste vi har lært, og med smil og et håndtryk endte vi med en god handel. Derefter kvitterede smeden med en noget så fin bunke, som ellers bare skulle smides ud. Vi tog glædeligt imod og hjalp til med at tømme det vi kunne have med.

Efter vores besøg hos smedeværkstedet Scheel og Andersen i Nordhavn, som desværre nu har lukket ned efter mange gode år, kom vi hjem med 3 usamlede sofaborde i et virkelig råt udtryk. Vi kunne ikke holde tanken ud, hvis disse borde skulle henlægges igen, så hjem i Multistudiet med dem. De seje smede har sgu lavet dem i hånden og udtænkt både design og materialevalg. Sikke en råhed de har haft omkring sig, i deres værksted.

Det eneste der manglede for at samle bordene, var skruer og møtrikker. Vi havde kun møtrikkerne på lager, og skruer med store hoveder, så frem med skydelærredet og over til naboen.

“Heeeej Bo. Må vi låne….” den sætning har han hørt en del gange før, og godhjertet som han er, og med på de fleste projekter, siger han selvfølgelig altid ja til skøre Multi-ideer. “Taaaak Bo!” og så hjem og samle det første bord.

Bordet er langt federe med de nye sorte skruer, med flade hoveder. Det giver et strammere look og komplimenterer kun det rå jern i stellet.

Det er fantastisk at have genbrugsprojekter, hvor naboer og fællesskabet går sammen, for at nå et mål.

Bordet er i jern med en stærk glasplade, som viser håndværket og de rå detaljer. Det er tungt, både i udtryk og helt bogstaveligt, dog gør glasset at det får en lethed over sig.
Der er ridset en spansk sætning i jernet, hvor der står:
DIME. QEU. TE. AMO. LA. NOCHE… QUE.NO.DUDASTE.NIDOS.MINUTOS…
Målene er H: 46cm, B: 109cm, D: 60cm og vi har sat prisen til 1250kr;

Sikke en multidag.

Posted in Ikke-kategoriseret

Genbrugstur til Sydhavsøerne

Er der noget skønnere, end at befinde sig i storslået grøn natur, kørende rundt på nuttede landeveje og lede efter “loppe-konkollegaer”? Vi kørte sydpå i weekenden, og mødte en masse god genbrug på Sydhavsøerne Bogø, Farø og Falster.

Rundt i det ganske land

Turene rundt i det ganske land, giver os mulighed for, ikke kun at finde nye seje genbrugsvarer til hjemmesiden, men så sandelig også at møde andre genbrugsnydere som os selv.
Vi besøger lader og bondegårde, som er fuld af gamle spændende sager, små genbrugsforretninger og en masse søde mennesker, hvis hjerter banker for genbrug. Og så støtter vi selvfølgelig de lokale økologiske farmere, i vejboder med lækre danske jordbær og nyslynget honning!

Jordbær i vejboden hos http://jonsholm.dk/

Falster

På Falster mødte vi John og Kirsten. For år tilbage flyttede de fra sydpå fra Nørrebro, for at få mere plads, og de har siden slået deres folder på Falster. Det var et anderledes besøg, da ingen af dem oprindeligt var lokale i området, og må vi lige have lov at sige: genbrugsvarerne her var stillet så smukt frem!

Fordi John og Kirsten har så god smag, både i valg af varer og udstillingen af dem, kunne vi ikke lade være at købe lidt genbrug med hjem til København.
John fortalte, at han for nyligt har fundet en stor glæde ved at spille musik og synge, og vi nød at besøge et kreativt par med mange jern i ilden. Da vi var ved at køre, kom Kirsten ud på gårdspladsen og serverede nybagt kage. Det er virkelig et besøg værd, at tage forbi Kirsten og John Lillebrændevej 32, 4840 Stubbekøbing.

Tak for nu!

Det er så berigende at komme ud på en kort tur og lade os inspirere af andre genbrugselskere. Og vi kommer altid hjem med gode sager og dejlige minder i bagagen, når vi har besøgt Sydhavsøerne!

Multigenbrug siger tak for nu!

Posted in Ikke-kategoriseret

En hylde i køkkenet til mellempauserne.

Til gæsten der opholder sig i køkkenet under madlavning, drinks for to, et lille sludrebord til eftermiddagskaffen.

I januar var vi på en køkkenopgave, hvor vi skiftede en bordplade fra hvid spån, til denne lille varme sag.

Pladen vi har sat op, er skåret efter mål, så den passer til den sorte glaskant, som tidligere er blevet monteret på væggen, sammen med det gamle bord.
Vi har behandlet det med en neutral olie, og genbrugt hyldeknægtene der i forvejen hang på væggen.

Pladen blev sponsoreret af Borgervænget genbrugsstation, som har lavet en åben trælast. Her bytter vi træ, plader og planker, med andre genbrugere. Virkelig godt initiativ – fedt KBH!

Læs mere her: https://www.a-r-c.dk/privat/genbrugsplads/genbrugspladser/borgervaenget-genbrugsstation
og giv dem lige en high-five derude, det fortjener de!

Posted in Ikke-kategoriseret