Frisører med holdning!

I Sølvgade, KBH K, ligger Ravn København. Et frisørkollektiv med et budskab: de er kvinder, de er stærke og de tager stilling. Til miljøet i forhold til de produkter de bruger, deres strømforbrug som kommer fra vind-energi, og til deres udtryk og indretning i den forretning de deler.

Grønne planter matcher den grønne bagvæg i salonens forreste rum og er noget af det første vi møder, når vi træder ind af døren.

Selfmade

Salonen er bygget op af indehaver Anne Ravn. Hun har, med hjælp fra sit netværk, kastet sig ud i gør-det-selv projekter og hendes vision er virkelig kommet frem i indretningen. I butikken hænger skønne grønne planter og giver liv og ro på samme tid. Kakkelbordene er diy og de grønne vægge giver farverigt modspil, til de stramme hvide liner. Det er et dejligt rum at træde ind i.

Et spejl i det forreste rum bliver taget ned og genanvendt i det andet lokale. Anne er selv ret ferm på fingrene, og kaster sig tit ud i nye håndværksmæssige projekter. Frisørstolene er samlet af Anne og hun har selv fundet skallen brugt. Stellet med pumpe er købt hos Multigenbrug.dk

Nye tider kræver ny tankegang

I en forretning som denne, i en tid med distance, besluttede Anne sig for, at rykke lidt rundt på stationerne, for at efterkomme Corona retningslinjerne. Samtidig øjnede hun muligheden for at udvide frisørkollektivet med to nye stationer i det bagerste lokale.

Der måles, bores og skrues ophæng op til de genanvendte spejle. Frida Kahlo kigger med fra væggen og giver stærk personlighed, sammen med andre farverige plakater i forretningen.

Multigenbrug på besøg

Multigenbrug har løbende været med på sidelinjen. Vi har været behjælpelige med at finde vaskemaskine og tørretumbler, brugt naturligvis, og da det kan være en udfordring at love holdbarhedsdatoen, når man handler med genbrug, gav vi Anne en ekstra afhentning af en ny genbrugsvaskemaskine, hvis nu den skulle stå af. Hvilket den gjorde. Og det går ikke, i en hverdag fuld af håndklæder.

På vores besøg gav vi et nap med at hænge spejle op, i butikkens andet lokale. Spejlet er som sagt genanvendt fra det forreste rum, og Anne, Malue og Marianna gør meget for at tænke miljøvenligt.

Miljøvenlige tiltag

De 3 frisører har gjort sig mange tanker om hvordan de kan minimere deres belastning på kloden, indenfor deres fag og har derfor taget flere tiltag:

Produkterne de bruger er fra Kevin Murphy. Disse er ikke testet på dyr, de er fri for sulphater og emballagen er lavet af opsamlet plastik fra havet.

Strømmen de benytter sig af er produceret af vind-energi, og for at mindske deres vandforbrug med op til 60%, har de udskiftet brusehovedet på kundevasken.

For at efterkomme Corona retningslinierne, men stadig tænke på miljøet, har de valgt at bruge bionedbrydelige kapper & kopper.

Du kan nemlig til din aftale få serveret lækre drikkevarer, som friskbrygget stempelkaffe, en kold øl eller hyldeblomstsaft – drikkevarerne varierer efter sæson.

En glad indehaver nyder selfiespejlet.

Besøg og book

Vi nød et par timer i godt selskab med søde kreative mennesker, som alle er selfmade.

Vil du vide mere, kan du besøge hjemmesiden og booke tid online, følge deres Facebookside eller du kan besøge de 3 frisørers Instagram ved at trykke på navnet:

Ravn København er helt klart et besøg værd!