Købsdisk og kræmmer med stort K

I dette genbrugselskende ø-rige bliver vi ved at støde på gode byt og handler, hvor det ikke altid er pengene forrest. I dette tilfælde gav vi Dorit en mulighed for, at kigge på vores hjemmeside, om der var noget hun kunne tænke sig i byt for sin købsdisk.
Hun valgte en stor flot porcelænsskål fra Knabstrup og den tog vi under armen og kørte nordpå søndag morgen.

Morgentur til Gilleleje

I Gilleleje havde Dorit sin gamle købsdisk til at stå, som hende og hendes mand havde indkøbt for over 40 år siden. De købte den i sin tid af en købmand, og dengang var den malet grøn. Siden har parret selv afsyret møblet og det har været benyttet godt i deres families sommerhus.
Nu var pladsen blevet trang og nye midler måtte til – det er her vi kommer ind i billedet.

Efter en rundvisning omkring det 100år gamle træhus i Gilleleje, nogle gode snakke og pakning af bilen, drog vi retur gennem naturlandskabet mod vores studio i Nordhavn.

Slib, vask, tørring

Op på bukke med møblet, så vi kan komme godt omkring det.

Disken trængte til en sæbebehandling og for at komme skjolderne til livs, gav vi først hele molevitten en omgang med sandpapir korn 150, og en runde med korn 180. Afslutningsvis fik disk og skuffer en vask med brun sæbe og god tørring i solen. Dette gav os muligheden for at komme hele møblet rundt og udover et par gamle søm som skulle slåes i igen, var møblet faktisk i rigtig god stand.

Simpelt værktøj til reparation af købsdisken

Inden skufferne kom retur på sin plads, gned vi stearin på træet alle de steder hvor de kunne finde på at binde. Træet kan at rejse sig under vask så vent til det er helt tørt. Stearinen får skufferne til at glide lige så fint, og giver dermed større brug af møblet. Der er ikke noget så irriterende, som en skuffe der binder – man går simpelthen udenom at få dens indhold brugt.

OBS: vær opmærksom på dit tempo ved dette step – der kan sidde mange usete splinter i krogene, og har du ikke fingrene på plads, kan du ende med en noget så ond splint under neglen.

Vi taler af erfaring.

Heldigvis er vi et multirum og i vores gemmer er alverdens redskaber, så frem med pincetten med lup på, et lille varmt sæbebad og vupti – ude var splinten og arbejdet kunne fortsættes.

Pincet med lup til fjernelse af splinter

Disken passede lige præcis dét sted vi havde tænkt den skulle stå. Skufferne er blevet fyldt op med tusser, sygrej, sakse og ting til papirklip. Den fungerer ligeledes som vores pakkestation, og rummer bobleplast, kuverter pap og lignende – alt det vi skal bruge for at sende genbrug afsted til jer, så det ikke går i stykker.

Vi er vanvittigt glade for vores nye møbel i Multirummet. Det rummer de fleste af vores forskellige krea-sager, det er et flot møbel og nu kan vi endelig kalde os ægte kræmmere.

Købsdisken er nu på plads med fyldte skuffer. Ahh… Hvor det rummer mange sager!

Tak Dorit!